tratamentul transpiratiei excesive (hiperhidroza)

Transpiri excesiv? Trateaza cu toxinabotulinica!

Tratamentul transpiratiei excesive (hiperhidroza)

Transpiratia excesiva sau HIPERHIDROZA, in termen medical, este o afectiuni cu care se confrunta multi dintre noi. Declansata in special de caldura excesiva, transpiratia excesiva este declansata si de alte situatii precum sportul sau atunci cand devenim tematori sau nervosi.

Pentru multi dintre noi situatia nu estechiar grava, transpiram in cantitati normale, insa ce se intampla cu aceia dintre noi pe care curg apele la propriu?Atunci cand se instaleaza acest lucru ,vorbim despre hiperhidroza care, sigur, devine o conditie medicala. Hiperhidroza se datoreazaunei supra stimulari a glandelorsudoripare.

Hiperhidroza este o afectiune care afecteaza aproximativ 3% din populatie, insa de putine ori se pune corect diagnosticul, asta din cauza lipsei de informare. Inainte de toate, trebuie sa recunoastem ca aceasta afectiune are efecte negative asupra stilului de viata. Teama permanenta ca te faci de ras pentru ca transpiri excesiv, stresul ca nu mirosi tocmai placut, chiar daca vorbim despre primele ore ale dimineatii, stresul ca trebuie sa porti dupa tine schimburi in permanenta, sunt numai o parte din factorii care iti disturba bunul mers al vietii tale cotidiene.

Când transpiraţia excesivă apare fără nici o cauză, se numeşte hiperhidroza primară şi este mai frecventă decât forma secundară, care apare ca rezultat al altei condiţii medicale sau ca efect advers al unor medicamente.

Hiperhidroza primară este de obicei localizată la o anumită parte a corpului, frecvent mâini, picioare, axilă sau faţă şi este simetrică. Deseori, începe să se manifeste încă din copilărie sau adolescenţă, frecvent la nivelul mâinilor şi picioarelor şi persistă toată viaţa. Interesant este faptul că, deşi persoanele cu hiperhidroză primară localizată au episoade de transpiraţie excesivă cel puţin o dată pe săptămână, de obicei nu transpiră în timpul somnului.

Desi pare imposibil de rezolvat, hiperhidroza se trateazafoarte bine cu... toxinabotulinica. "Prin injectarea toxinei botulinice se blocheaza temporar secretia substantelor chimice responsabile de activarea glandelor sudoripare, rezolvand astfel situatia

Tratamentul se administreaza intra dermic, in cantitatimici, prininjectare la nivelul glandelor sudoripare, in zone in care se instaleaza aceasta transpiratie excesiva.

Medicul aproximează numărul de injectări în funcție de zona care trebuie să fie tratată. Injectarea la nivelul palmelor sau picioarelor poate fi mai dureroasă. În acest caz se pot folosi diverse tehnici de anestezie locală.

Efectul se instaleaza intr-un interval cuprinsintre 12 si 14 zilesidureaza pana la 8 luni.

Din pacate, acesta nu este un tratament care savindece hiperhidroza, insa se imbunatateste semnificativ stilul de viata.

Suna chiar acum si fa-ti o programare.

0731.554.554 contact@drflorinjuravle.ro formular de contact

Clinica "Doctor. Florin Daniel Juravle"

Browser-ul folosit este foarte vechi.
Puteti descarca de aici o versiune actualizata: