mezoterapia

Mezoterapia

Pielea este un obstacol important pentru substantele straine care intra in organism, stratul cornos ( cel superficial) detinand rolul determinant in functia de bariera a pielii. Absorbtia prin piele a substantelor nutritive in cazul aplicarii unei creme este de maxim 10 %: cea mai mare parte din substanta activa ramane cantonata in stratul de suprafata in loc sa patrunda in cel de mijloc al pielii (dermul) sau in cel profund (tesutul gras subcutanat). Dermul are un rol esential in rezistenta si elasticitatea pielii prin fibrele de colagen si elastina, prin acidul hialuronic continute. Prin actiunea multiplilor factori interni (genetici, alimentatie inadecvata, medicamentatie etc.) si/ sau externi (gravitatie, expunere prelungita la soare, fumat etc.) se produce in timp degradarea dermului ce sta la baza aparitiei ridurilor. De aceea, mezoterapia (termen derivat din greaca: "mėsos" insemnand "mijloc" si "therapeia" - "a trata medical") este eficienta in combaterea ridurilor, a celulitei si depozitelor de grasime nedorite, a caderii parului, a vergeturilor: "cocktail"-urile de vitamine, minerale, extracte vegetale naturale, aminoacizi, acid hialuronic, substante de lipoliza, medicamente conventionale / homeopate penetreaza bariera stratului cornos prin injectare directa in derm / tesut subcutanat sau, mai nou, prin electrodermoporatie.Prin aceasta tehnica (de ultima ora!) creste gradul de difuzie a substantelor (pana la 90-95% la nivelul dermului, respectiv 65-70% la nivelul tesutului gras subcutanat) datorita "deschiderii" unor "usi" electrice ("pori electric"), declansate de emiterea de impulsuri electrice de frecventa radio (nedureroase !) prin intermediul unei piese de mana cu care se efectueaza un masaj bland al zonei tratate.

Care sunt beneficiile mezoterapiei in medicina estetica?

  1. reducerea depozitelor reduse degrasime, tratarea celulitei, prin utilizarea unor substante precum fosfatidilcolina sau deoxicolatul ce emulsioneaza grasimile din depozitele in care sunt injectate (lipoliza);
  2. reintinerirea pielii, in mod special de la nivelul fetei si gatului, decolteului si mainilor, prin utilizarea de substante precum acidul hialuronic, multivitamine, aminoacizi, coenzime, antioxidanti, care stimuleaza sproductia de colagen si regenerarea elastinei, elimina formarea si daunele radicalilor liberi, favorizeaza hidratarea pielii, imbunatatirea tonusului si texturii pielii, netezirea ridurilor fine si chiar a celor mediu-profunde;
  3. stoparea pierderii parului, chiar stimularea re- cresterii parului, in cazul alopeciei de tip masculin sau feminin, in cazul caderii parului asociate cu stresul, revigorarea parului capilar, folosind diverse substante hidratante, antioxidante sau care inhiba enzima 5-alfa-reductaza, implicata in transformarea testosteronului in dihidrotestosteron, cauza principala deaparitie a alopeciei la barbati.
  4. atenuarea vergeturilor (datorate deteriorarii si/ sau perturbarii formarii fibrelor de colagen si elastina)

Este o procedura dureroasa?

Sedintele nu sunt dureroase!

In cazul mezoterapiei prin injectare: se percep mici intepaturi, suportabile chiar si de catre cele mai sensibile persoane. Eventual, se poate aplica o crema cu anestezic cu 30-40 minute inaintea tratamentului.

In cazul mezoterapiei prin electrodermoporatie: procedura este total nedureroasa, chiar reconfortanta, constand intr-un masaj bland cu ajutorul unei piese de mana.

Care sunt contraindicatiile acestei proceduri medicale?

Printre contraindicatii se numara: infectii locale sau sistemice, boli cronice grave, diabet zaharat neechilibrat, sarcina, epilepsie, alergie la produsul utilizat, si, in plus, pentru mezoterapia prin electrodermoporatie, implante metalice, pace-maker.

Care sunt reactiile adverse?

In cazul mezoterapiei cu ace: senzatia de arsura care poate dura 15-20 de minute, usoara umflare locala care poate dura 1-5 zile (poate varia in functie de pacient), durere minora ce poate persista mai multe zile, modificari usoare de culoare ale pielii, care se rezolva de la sine, un risc usor de infectie (care poate aparea ori de cate ori este administrata o injectie).

Cand apar primele rezultate?

Tratamentul, de obicei, implica sesiuni spatiate la 1-3 saptamani, pana cand se obtine efectul dorit si apoi, pentru intretinere, la fiecare doua-trei luni. Dupa doua-trei sesiuni, pacientii pot vedea imbunatatirile aduse de tratament. Unii pot vedea efectiv rezultatele dupa doar o singura sedinta.

Suna chiar acum si fa-ti o programare.

0731.554.554 contact@drflorinjuravle.ro formular de contact

Clinica "Doctor. Florin Daniel Juravle"

Browser-ul folosit este foarte vechi.
Puteti descarca de aici o versiune actualizata: