Pretul frumusetii

  Care sunt preturile interventiilor de chirurgie estetica? Cat costa o abdominoplastie, o marire de sani cu implanturi mamare, un lifting facial, o lipoaspiratie, o rinoplastie sau chiar deja “banalul” Botox sau acidul hialuronic?

   Chiar daca in ultimul timp au devenit tot mai accesibile, preturile pentru chirurgia estetica variaza destul de mult, in functie de locatia geografica, experienta chirurgului, de tipul sau calitatea materialelor folosite, de numarul de zile de spitalizare necesare si mai ales de procedura aleasa.

    Sa recunoastem, nu toata lumea se naste cu un corp de supermodel. Si nici chiar supermodelele nu se nasc intotdeauna cu corpuri perfecte. Artistul renascentist german Albrecht Durer spunea: “Nu traieste pe pamant nici o persoana frumoasa care nu ar putea fi mai frumoasa”.

    Pretul frumusetii? Pentru a deveni mai frumos, exista adesea un pret de platit, fie ca este vorba de 200 de lei pe luna pentru abonamentul la sala de sport, fie ca e vorba de un pret mai mare, platit o singura data, pentru  o interventie de chirurgie estetica. Intelegerea legaturii dintre statusul fizic si cel emotional este cruciala pentru a ne lamuri de ce devine atat de necesar tratamentul estetic pentru multi dintre noi : grasimea in plus, “incapatanata”, sanii prea mici sau un nas prea mare, un abdomen “lasat” sau niste gambe “in paranteza” pot sta  uneori în calea fericirii noastre.

    Chirurgia estetica este un domeniu medical cu adevarat umanitar, una dintre cele mai informate si profunde specialitati medicale, din moment ce recunoaste deschis legaturile si interactiunile dintre corpul fizic si “corpul” emotional. Toata lumea vrea sa cheltuiasca cat mai putini bani, insa schimbarile survenite in anatomia si in spiritul celui care a apelat la oricare dintre procedurile estetice surclaseaza de departe costul interventiei. La urma urmei, nu putem pune un pret pe fericirea sau chiar pe sanatatea noastra…

 

 

Share on Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*
Pentru a demonstra ca nu faceti spam, tastati cuvantul din imaginea alaturata. Clic pe imagine pentru a asculta in varianta sonora.
Anti-spam image